Voor een paar kleine kinderen op de fiets. Gebeurd op een kruispunt waar volwassenen vlot oversteken ( kon eigenlijk ook maar net) maar waar kinderen de groten volgen.

Wat gebeurde er precies? Wij naderen met de lesauto een kruispunt. Hebben voorrang want voorrangsweg en rechts staat een bestelauto met aanhanger en nog een auto te wachten. Wat wij niet zien, en zij dus ook niet, een stel volwassenen en een aantal kinderen op de fiets.
De bestelauto denkt daar kan ik wel voor langs en trekt op.

Oooh denken de volwassenen op de fiets, wegwezen, dit is een kans. Maar de kinderen denken niet, die gaan gewoon mee.

Typisch een afdeksituatie. Het gevaarlijke zit niet in de eerste actie maar in het vervolg. Volwassenen schatten dat nog wel aardig in maar die kinderen gaan in blind vertrouwen mee. Dankzij uitstekende remmen van lesauto en gedrag van inzittenden een hoop kabaal op straat maar we stonden stil. En iedereen ging gewoon zijn gangetje weer.

Dus grote mensen…. we hebben echt een voorbeeldfunctie in het verkeer. Denk aan de kleintjes om ons heen, Please!!!!