Bladeren en markeren in het theorie-examen

Vanaf 1 juli kun je door het theorie-examen auto, motor en bromfiets bladeren en vragen markeren. Ook is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Je kunt de examentijd dus zelf indelen. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Er verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens. De blader- en markeermogelijkheid in het examen is eerder al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over.

Bladeren door het examenonderdeel

Je kunt door de vragen van het examenonderdeel bladeren door op het scherm op ‘Volgende’ of ‘Vorige’ te tikken. Op die manier ga je naar de volgende of vorige examenvraag. Bij het theorie-examen voor motor en bromfiets kan dit door het hele examen.

Markeren van vragen

Ook kun je in dit examenonderdeel vragen markeren. Dit is handig als je een vraag later nog een keer wilt bekijken. Je markeert een vraag door rechtsboven in het scherm op het vlaggetje te tikken. Op de afbeelding hieronder zie je het vlaggetje.

theorievraag markeren

In het overzicht kun je zien welke vragen je hebt overgeslagen of hebt gemarkeerd. In dit overzicht kun je tikken op het vraagnummer die je nog een keer wilt bekijken. Hieronder zie je een voorbeeld van een overzicht.

overzicht gemarkeerde theorievragen

Eigen tijd indelen

Er is geen tijd per vraag ingesteld. Je ziet boven in het scherm hoeveel tijd je nog hebt voor het examen.