Alles over je auto theorie

verkeersborden-auto-theorieHet is verstandig om zo snel mogelijk het theoriecertificaat te behalen. Dat geeft je meteen een voordeel tijdens je praktijklessen want rijden en theorie gaan natuurlijk vanaf de 1e les samen.

Om het theorie-examen te mogen doen moet je tenminste 16 jaar oud zijn en een geldig identiteitsbewijs hebben. Het behaalde certificaat is 1,5 jaar geldig. Er kan ook pas een praktijkexamen worden aangevraagd als jij in het bezit van je theorie-certificaat bent. Het aanvragen van het theorie examen auto wordt natuurlijk voor jou gedaan door JOHAN’s Rijschool.

Om het auto examen theorie succesvol te kunnen afleggen zijn er diverse mogelijkheden:

Theorie-module JOHAN  (standaard in pakket A, B en C)

Met de theorie-module kun je leren en oefenen voor het CBR auto examen theorie. De module bestaat uit een (leen) theorieboek, evt. een (leen) cd rom met vragen en examens en daarnaast is ook mogelijk om je theorie-examen voor te bereiden en te trainen op internet. Hierbij maak je gebruik van iTheorie.

De kosten daarvan worden betaald uit je pakket. Uiteraard zit het CBR theorie-examen ook in deze module.

Zowel het boek als iTheorie bevat alle auto theorie, verkeersregels en behandelt belangrijke zaken zoals verkeersinzicht en gevaarherkenning.

Op de site van iTheorie kun je, met een inlogcode van Johan, alvast een kijkje nemen en een proefcursus(je) volgen. Als je hiervoor kiest dan betaalt JOHAN’s Rijschool de cursus voor jou! Extra begeleiding en informatie kan en mag je aanvragen zoveel als je nodig hebt.

Zelf doen

Als je zelf wilt werken aan je theorie-examen dan kan dat natuurlijk. Wil je daarbij een up-to-date boek hebben dan kan je dat bij mij bestellen.

De Theorie opleiding via iTheorie kun je bij mij ook apart bestellen. 

Als je er klaar voor bent kun je het theorie-examen zelf aanvragen. Zie daarvoor de handleiding op MijnCbr.nl of zie de pagina CBR op deze website.

iTheorie gebruiken

Je kunt via de website van iTheorie aan de slag met theorie leren. Log daarvoor eenvoudig hier rechts in met je inloggegevens.

Als je wil zien hoe de TussenTijdse Toets en/of het Praktijk-examen er uitziet bij het CBR klik dan hier.