Alles over je auto theorie

verkeersborden-auto-theorieHet is verstandig om zo snel mogelijk het theoriecertificaat te behalen. Dat geeft je meteen een voordeel tijdens je praktijklessen want rijden en theorie gaan natuurlijk vanaf de 1e les samen.

Om het theorie-examen te mogen doen moet je tenminste 16 jaar oud zijn en een geldig identiteitsbewijs hebben. Het behaalde certificaat is 1,5 jaar geldig. Er kan ook pas een praktijkexamen worden aangevraagd als jij in het bezit van je theorie-certificaat bent. Het aanvragen van het theorie examen auto wordt natuurlijk voor jou gedaan door JOHAN’s Rijschool.

Om het auto examen theorie succesvol te kunnen afleggen zijn er diverse mogelijkheden:

Theorie-module JOHAN  (standaard in pakket A, B en C)

Met de theorie-module kun je leren en oefenen voor het CBR auto examen theorie. De module bestaat uit een theorieboek en een interactieve Theorie site. Met deze twee mogelijkheden krijg je de kans om je theorie-examen voor te bereiden en te trainen op internet. Voor dit alles ontvang je dus een Vekabest Theoriepakket met Slaaggarantie!!.

De kosten daarvan worden betaald uit je pakket. Uiteraard zit het CBR theorie-examen ook in deze module.

Zowel het boek als de site van Vekabest bevat alle auto theorie, verkeersregels, praktijkinstructie en behandelt belangrijke zaken zoals verkeersinzicht en gevaarherkenning.

Zelf doen

Als je zelf wilt werken aan je theorie-examen dan kan dat natuurlijk. Wil je daarbij een up-to-date boek hebben dan kan je dat bij mij bestellen.

De Theorie opleiding via Vekabest kun je bij mij ook apart bestellen. 

Als je er klaar voor bent kun je het theorie-examen zelf aanvragen. Zie daarvoor de handleiding op MijnCbr.nl of zie de pagina CBR op deze website.

Meer info over het Alles in 1 pakket van Vekabest?

Je kunt via de website van Vekabest aan de slag met je theoriepakket.

Log daarvoor eenvoudig hieronder in met je inloggegevens.

Theorie-leren.nl/login

Even in het kort de inhoud van het Alles in 1 Pakket, Met slaaggarantie!:

 

1. Theorieboek

2. Belangrijke info over jouw CBR examens

3. Speedtheorie Internetopleiding

4. 15 uur online examentraining

5. Praktijkinstructie videoanimaties

 

Wil je alles! weten over de inhoud van het Alles in 1 Pakket, klik dan hieronder:

Alles in 1 Pakket met slaaggarantie

Wijzigingen in het theorie-examen vanaf 1 November 2019

 

Aan het theorie-examen B zijn een aantal aanpassingen gedaan. In de eerste plaats gaat het van twee naar drie examenonderdelen. Kandidaten slagen alleen wanneer ze voor ieder examenonderdeel een voldoende halen.

Voor het onderdeel Gevaarherkenning worden 25 vragen gesteld, waarvan er 13 goed moeten worden beantwoord.

Voor het onderdeel Kennis  worden 12 vragen gesteld, daarvan moeten er 10 goed worden beantwoord.

Voor het onderdeel Inzicht en toepassen worden 28 vragen gesteld waarvan er 25 goed moeten worden beantwoord. De inhoud van het theorie-examen blijft gelijk, net als het totale aantal examenvragen. Vooral de vorm van het examen is anders.

Een andere aanpassing is dat kandidaten na afloop van het examen niet langer de fout beantwoorde vragen te zien krijgen. Het nieuwe uitslagformulier bevat in plaats daarvan een heldere uitleg over de examenonderwerpen en de mate waarin de kandidaat de stof beheerst. Het CBR heeft de aanpassingen gedaan met het idee dat leerlingen veiliger en meer verantwoord aan het verkeer zullen deelnemen.