Beste Gasbarbecues Onder € & Kopersgids

Hoe Kies Je Een Gasbarbecue?

De definitieve kopersgids

Hoe Een Gasgrill Te Kiezen?

Er zijn drie belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden:

Kookoppervlak en zelfs koken;
Brandstofverbruik (en gassoort); en
Bijzonderheden.

Ik vertaal deze lijst graag naar praktische vragen die we allemaal kunnen begrijpen. Hoe ziet dat eruit? Respectievelijk:

Hoeveel wil je per keer koken?
Hoeveel gas wil je doorbranden per grillen? (en welke dampen wil je de atmosfeer in sturen?); en
hoe chique wil je er deze zomer op uit?

Laten we beginnen met de basis.

Kookoppervlak

Dit wordt meestal in vierkante centimeters aan u geserveerd. Maar ik denk dat het leuker (en nuttiger) is om het in burgerpasteitjes te bedenken. Hier is mijn snelle berekening voor grillenthousiastelingen die willen visualiseren waar ze aan beginnen voordat ze tot aankoop overgaan:

Je kunt 3 hamburgers van gemiddelde grootte per 100 vierkante inch passen.

Als we bijvoorbeeld onze eenvoudige burgerberekening volgen, kunnen we zeggen dat een grill van 480 vierkante inch 14,5 hamburgers tegelijk laat sissen.

Dit cijfer is een goed startpunt voor beginners. Stel het zo. Wat is uw directe reactie als u ‘14,5 hamburgers tegelijk kookt’ leest? Denk je: ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit 15 hamburgers moet koken, laat staan tegelijkertijd’; of zoiets als, ‘slechts 15? Hoe zit het met de andere 20 mensen bij mijn cookout?’

Ik noem dit graag de feestreflex. Het is een goede manier om erachter te komen waarvoor u de barbecue werkelijk wilt kopen. Als het voor persoonlijk gebruik is, staat het kookoppervlak niet hoog op uw prioriteitenlijst en kunt u uzelf waarschijnlijk veel geld besparen bij aankoop. Aan de andere kant, als je de hele buurt om het andere weekend wilt hebben, is de grillruimte heilig en geef je wat extra geld om de mensen hun hamburgers op tijd te bezorgen.

Een ding om op te merken over de specificaties van de grillruimte: wees op uw hoede voor hoe de fabrikant dit cijfer citeert. We zullen meer hebben over warmhoudrekken in mijn sectie over speciale functies, maar het is de moeite waard om te weten dat sommige merken zullen proberen dit in hun totale grilloppervlak te sluipen. De marketingtactieken en -moraal van grillfabrikanten is niet mijn zaak – het is mijn taak ervoor te zorgen dat u precies weet waar u aan begint. Als je interessante grill een warmhoudrek heeft, kijk dan goed naar de specificaties om er zeker van te zijn dat ze deze vierkante centimeters niet aan je kookruimte hebben toegevoegd. Als het niet strikt wordt vermeld in de productbeschrijving, zal een kort telefoontje naar de klantenservice de zaken snel genoeg ophelderen (ze zullen zich misschien een beetje schamen om het toe te geven, maar u bespaart uzelf een onwelkome verrassing in het proces) .

Brandstofverbruik, Btus En Gastype

Het eerste grilljargon dat u aan uw vocabulaire wilt toevoegen, is BTU of British Thermal Unit. Het is het vermogen van gasbarbecues en het zal je vertellen hoeveel gas je waarschijnlijk per uur verbruikt. Maar net als bij een fijn afgestelde auto is vermogen niet alles. U wilt niet alleen een benzineslurpende motor, u wilt efficiëntie.

Een oud grillmotto loopt in de trant van: zoek een grill met 100 BTU’s per vierkante inch kookruimte.

Dit is enigszins achterhaald. Het was misschien waar voor de grilldagen van vroeger, maar we leven in een tijdperk dat veel zuiniger is dan onze voorouders. Met dit in gedachten zou ik willen voorstellen om deze berekening te wijzigen in ‘Alles minder dan 100 BTU’s per vierkante inch kookruimte’. Zolang je niet naar mini-campinggrillers kijkt, zal dit je in ieder geval vertellen dat de fabrikant enige aandacht heeft besteed aan energie-efficiëntie – het kan eigenlijk een teken zijn van kwaliteit van componenten, in tegenstelling tot een gebrek aan vermogen zoals het eens zou kunnen hebben.

Aangezien we het puur over gasgrills hebben, kunnen we onszelf net zo goed feliciteren met het feit dat we zo ver zijn gekomen.

Het goede nieuws is: zowel propaan- als aardgasopties hebben een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot dan benzine-, kerosine- of houtskoolopties.

Je bent hier waarschijnlijk niet voor een lezing over klimaatverandering, en ik ben niet de persoon om het je te geven.

Toch is het goed om te weten dat als je aansteekt met een propaan- of aardgastank, je niets doet om bij te dragen aan het probleem. Je stelt jezelf op zijn minst open voor ongewenste aandacht van milieubewuste buren.

Veel van mijn Top Picks op de grilllijst hierboven gebruiken vloeibaar propaan (LP). LP wordt over het algemeen verkocht in 9 kg. tanks, die u buiten benzinestations, bouwmarkten en supermarkten kunt vinden. Dit zijn doorgaans de beste financiële opties en gaan een paar jaar mee (sommige, zoals Weber, bieden tot 10 jaar garantie).

Als u echter verder gaat dan mijn Topkeuzes (die ik aanbeveel als u niets vindt dat aan uw specifieke behoeften voldoet), dan wilt u er zeker van zijn dat uw grill compatibel is met zowel het gastype als de grootte van tank. Dit moet duidelijk worden vermeld op de specificaties van uw grill, maar als u merkt dat u een grill heeft die niet bij de tank past, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt altijd een adapter kopen.

Speciale Eigenschappen

Dit is waar dingen interessant worden – of mogelijk afleidend, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Als je naar de grillmarkt bent gekomen met een eenvoudige agenda om wat steaks en hamburgers voor je vrienden te koken, is het gemakkelijk om op een zijspoor te raken met speciale functies. Warmhoudrekken, zijbranders, zijplanken, bierhouders, roestvrijstalen kappen – de lijst kan maar doorgaan. Maak je geen zorgen, ik ben hier om je op het goede spoor te houden.

Er zijn enkele componenten die essentieel zijn, sommige die nuttig zijn en sommige die grotendeels overbodig zijn. Laten we het eenvoudig opsplitsen, dan:

De essentie:
1) Branders
2) Kookroosters
3) Gastanks

Met deze drie componenten heb je een grill die echt kan doen wat hij moet doen: heerlijk eten bereiden.

Branders

Branders bepalen niet alleen hoe heet uw grill wordt, maar ook hoe snel deze kan opwarmen. Over het algemeen zal een 4-pits grill sneller opwarmen dan een 3-pits grill. Meer branders, meer direct verwarmingsvermogen; snellere kook- en opwarmtijd. Simpel toch?

Er is een beetje meer aan de hand dan dat. Elke brander is een brandpunt van warmte. Dus hoe meer branders je hebt, hoe meer controle je hebt over de verwarmingszones van je grill. Met vier branders met instelbare warmteknoppen kun je je groenten langzaam grillen aan één kant van je grill, terwijl je je kebabs en pasteitjes ernaast hoog laat koken.

Kookroosters

Naast branders zijn kookroosters het belangrijkste van je grill. Hoewel er verschillende roostermaterialen zijn, zal ik hier eerlijk over zijn:
je wilt vasthouden aan roestvrij staal of gietijzer.
Deze materialen zijn het gemakkelijkst schoon te maken en ze zijn ook beter bestand tegen corrosie dan alle andere beschikbare materialen.

Roestvrij Staal

Dit zijn uw gemakkelijk schoon te maken, roestvrije optie om te grillen. Ze zullen schitteren in de zon en een menigte trekken, maar ondanks alle verblinding kunnen ze gewoon niet dezelfde constante warmte produceren als gietijzeren kookroosters.

Gietijzer

Dit is je ouderwetse grillmateriaal – het wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt. Zelfs met alle vooruitgang in de grilltechnologie, komt dit spul nog steeds als beste uit de bus als het gaat om het vasthouden van warmte en het produceren van een hoogwaardige, consistente kok. Dat gezegd hebbende, het kost je wat tijd en moeite om schoon te maken, en het kan roest opbouwen als je het niet regelmatig onderhoudt.

Het Nut:

Zijbranders; en
Warmhoudrekken

Deze zullen uw grillervaring een beetje comfortabeler maken, terwijl ze een paar leuke kookopties openen voor grotere feesten en porties.

Zijbranders: dit zijn branders met een laag vermogen die als een paar vleugels aan de zijkant van uw grill uitsteken. Ze zijn geweldig voor het verminderen van sauzen en het opwarmen van voedsel aan de zijkant terwijl u zich concentreert op het koken van het hoofdgerecht in uw centrale grill.

Opwarmrekken: Opwarmrekken maken het mogelijk om uw voedsel van het grillrooster te tillen. Direct contact met het rooster is ideaal voor aanbraden en grillen met hoge intensiteit, maar het is fijn om hier wat vrijheid van te hebben.

Het Overbodige (soms Handig)

Zijplanken;
Elektrische contactschakelaar; en
draagbare wielen.

Dit zijn wat ik zou beschouwen als leuke bonusfuncties, maar niet het eerste waar je naar zou moeten zoeken.

Zijplanken: deze zijn een handige aanvulling op de opbergruimte van je grill en geven je wat meer vrijheid tijdens het kookproces. De meeste zijplanken kunnen worden gebruikt als snijplank, of voor het marineren en bereiden van gerechten aan de zijkant van uw grill. De handigste modellen hebben opvouwbare ontwerpen voor eenvoudig opbergen.

Elektrische contactschakelaar: Dit spreekt voor zich, maar is een leuke bijkomstigheid als je niet met lucifers wilt spelen of de grill handmatig wilt aansteken.

Draagbare wielen: ik houd dit in de categorie ‘overbodig’, hoewel het afhangt van je achtertuinopstelling. Als je je grill tijdens het grillen naar buiten moet brengen en hem dan ergens anders moet opbergen, dan zijn draagbare wielen ongelooflijk handig. Dat gezegd hebbende, als je het de hele zomer op één plek kunt neerzetten zonder het te hoeven verplaatsen, dan zijn draagbare wielen nauwelijks essentieel.

Premium Eigenschappen

– Smaakreep – Vetbeheersysteem

Manometer en thermometer
– Rotisserie-optie
– Geïnstalleerde flesopener

Opsommen

Kortom, houd het simpel. Om de beste grill onder te vinden, moet je misschien een paar offers brengen. Het is beter om deze offers te brengen in de categorieën ‘nuttig’ en ‘overbodig’, in plaats van jezelf tekort te doen aan essentiële zaken zoals branders en kookroosters. Bedenk hoeveel je wilt koken, voor hoeveel mensen en hoe vaak je van plan bent het te doen. Zoek vervolgens de barbecue die aan uw behoeften voldoet en er goed uitziet in uw tuin om deze zomer een aantal winnaars-BBQ’s aan te steken.

Hoe Een Gasgrill Te Starten?

Een gasbarbecue starten is eenvoudig. Allereerst wil je de kap van je grill openen om eventuele ingesloten, onverlichte dampen te laten ontsnappen. Vervolgens ga je de klep op je gasleiding openen (van je natuurlijke of propaantank). Geef het even de tijd om het gas door de gasleiding te laten lopen en zet dan je branders op hoog. Afhankelijk van uw model drukt u vervolgens op de elektrische ontstekingsstarter of steekt u de branders handmatig aan. Gebruik bij het handmatig aansteken van de grill lucifers met lange uiteinden.

Hoe Een Gasgrill Te Gebruiken?

Voordat u uw vlees op het rooster gooit, moet u uw grill 10-15 minuten laten opwarmen. Dit is vooral belangrijk voor gietijzeren kookroosters, omdat je dan het beste kwaliteitsproduct krijgt.

Als je eenmaal aan de slag bent, is het helemaal aan jou (en het ontwerp) hoe je je gasbarbecue gebruikt. Gasgrills met vier branders bieden u voldoende flexibiliteit om uw groenten en vlees tegelijkertijd en met verschillende intensiteiten te bereiden. Als je klaar bent met het koken van iets goeds, zorg er dan voor dat je al je branders uitzet en de klep van je gastank sluit.

Hoe Te Roken Op Een Gasgrill

Het roken van vlees op uw gasbarbecue kan ongelooflijk eenvoudig zijn met het juiste model. Sommige merken bieden voorgeïnstalleerde rookbakken, waar u uw geweekte houtsnippers kunt plaatsen voor het creëren van die perfecte rokerige afwerking. Voor deze grills hoef je alleen maar de rookschaal te vullen, je vlees in aluminiumfolie te leggen (met een paar gaten erin) en de kap te sluiten om de rook binnen te houden.

Voor minder verfijnde modellen kun je ook wat fatsoenlijk gerookt vlees krijgen met een warmhoudrek. Met warmhoudrekken kunt u het voedsel boven direct contact met de grill heffen, zodat u uw vis en andere gerechten gemakkelijk kunt roken terwijl u nog grilt op het hoofdrooster.

Hoe Lang Gaan Gasgrills Mee?

De beste gasbarbecues kunnen een paar decennia meegaan met regelmatige reiniging, onderhoud en opslag. Dit hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de componenten om mee te beginnen, hoe vaak je grilt en aan welke omstandigheden de grill wordt blootgesteld. Over het algemeen moeten branders en kookroosters echter 10-15 jaar meegaan zonder vervanging. Weber is een geweldig voorbeeld van kwaliteitscomponenten – dit zijn producten met een garantie van 10 jaar.