Veelgestelde vragen

Omdat je die ongetwijfeld zult hebben

De rijlessen

Een rijles duurt standaard 60 minuten. Probeer bij voorkeur meerdere keren per week te lessen. Herhaling, met weinig tussentijd, maakt dat jij sneller ervaring opdoet en daarvan leert.
Ik adviseer je 2 maal per week een les te volgen. Uit onderzoek is gebleken dat je dan het maximale uit je rijlessen haalt. Natuurlijk is het mogelijk om meer of minder lessen te volgen.
De gemiddelde leerling kan in Nederland tussen de 35 en 40 uur op voor zijn/haar rijexamen. Door serieus en gemotiveerd te lessen probeer ik samen met jou onder die uren te blijven. Natuurlijk wil iedereen graag horen dat je met 20 uur kan afrijden maar dat is niet reëel en niet goed. Goed leren autorijden is essentieel voor alle jaren daarna!
Nee, een pakket is niet verplicht maar is wel erg gemakkelijk. De voordelen:

  • Alles wordt voor je geregeld
  • Je hoeft niet elke les afrekenen
  • Alle kosten die je bij het CBR zou maken zijn al voor jou betaald
Ik probeer te werken zonder wachttijden. Wanneer je me vandaag belt, doe ik mijn uiterste best om je deze week al te laten rijden!
Ja, ik geef ook les in de avond en in het weekend op zaterdag. Wel is het verstandig om zoveel mogelijk overdag te lessen omdat er zich dan meer verkeerssituaties voordoen waar je van kunt leren.
Ja, als je ruim van tevoren, 24 uur het liefst, afzegt dan is dat geen probleem. Andere redenen, zoals afzeggen door ziekte, regel ik graag in overleg met je.
Ja, Ik bied rijlessen aan voor zowel startende als voor de gevorderde cursisten.
Ja, ik kom je thuis ophalen. In overleg kun jij ook op een andere plek worden opgehaald of worden afgezet.
Je kunt tot 48 uur van te voren de rijles kosteloos annuleren.
Nee, als ik echt ziek ben, erger dan een griepje, is er altijd goede vervanging door collega’s. Het netwerk van de rijschool is zo groot dat ik altijd een goede vervanger kan vinden.
Oeps! Misschien heb ik een foutje gemaakt. Dit kan voorkomen en ik wil je dan ook vragen om contact met mij op te nemen zodat we er samen uit kunnen komen.

De auto

Nee, niet bij JOHAN. Ik zoek graag een goede rijschool voor je waar dat wel kan!
Nee, de auto is rookvrij!

Het CBR

Nadat jij samen met je mij een eind op weg bent in je opleiding (RIS), gaan we samen bepalen wanneer jij op TussenTijdse Toets en Praktijkexamen gaat.
Een TTT is een soort proefexamen, afgenomen door een examinator van het CBR. De TTT is identiek aan het praktijkexamen. Zo weet je precies hoe het gaat en de examinator vertelt je na de toets waar je sterke en zwakke punten liggen.

Tijdens de toets doe je 2 bijzondere verrichtingen, als je deze netjes en vooral veilig doet dan krijg je hier vrijstelling voor tijdens het eerste praktijkexamen. Door deze toets ben je beter voorbereid, heb je het al eens gezien bij het CBR en scoor je beter op je praktijkexamen.

Nee hoor, maar hij is wel aan te raden. Door de kennismaking met het CBR en doordat je de hele procedure een keer meegemaakt hebt, levert dat minder spanning op. En dat is mooi meegenomen! 
Het is mogelijk jouw rijbewijs binnen zeer korte tijd te halen. Dit is sterk afhankelijk van het aantal benodigde lessen, het theoriecertificaat en jouw beschikbare tijd. Vraag na wat voor jou de mogelijkheden zijn door contact op te nemen.

Kostenplaatje

Ja, je kunt jouw pakket in termijnen betalen. De factuur daarvoor wordt pas opgemaakt als we daar samen een beslissing over hebben genomen. Een eis is wel dat het volledige lesgeld voor de Tussen-Tijdse Toets betaald is.
Ja, ook dat is mogelijk. Aan het einde van de rijles kun je aan mij het lesgeld betalen.

Rijangst

Ja, maar dat is wel afhankelijk van de klacht. Je kunt op de pagina Rijangst meer lezen hierover.
Foto Ford 1
Gratis proefles? Neem contact op!