Hoe Ribben Te Roken In Een Elektrische Roker En Hoe Lang

Zelfs de meest ervaren elektrische rokers kunnen online handleidingen gebruiken om hen te helpen de beste manieren te vinden om ribben te roken. Zelfs ik! Het was echter onmogelijk voor mij om een uitgebreide gids op één plek te vinden!

Maar ik rook vaak ribbetjes.

Zoals, heel vaak.

Sommige recepten die ik heb geprobeerd, komen goed uit. Terwijl anderen meer dan een beetje teleurstellend waren. Dat is de reden waarom ik besloot om enkele van de beste recepten en benaderingen voor het roken van de perfecte ribben op één plek op te sommen.

Dit is wat ik doe bij het koken van baby back ribs of een sappig ribstuk.

De Basis: Hoe Gebruik Je Een Elektrische Roker Zonder Je Huis Te Roken?

Dit is een gedetailleerde handleiding voor het gebruik van een elektrische roker. Dit is de beste plek om te beginnen als je je elektrische roker nog niet hebt gebruikt.

Als je de basis kent, sla deze sectie dan over en we kunnen beginnen met het roken van de perfecte geweldige ribs.

Ten Eerste, Welk Recept Ben Je Van Plan Te Gebruiken?

Ik heb veel recepten voor gerookte ribbetjes uitgeprobeerd en getest. Van verschillende soorten ribbetjes tot verschillende rijgen en kruiden.

Na veel vallen en opstaan, waren mijn smaakpapillen mijn eerste verdedigingslinie. Ik heb eindelijk het perfecte recept gevonden waar mijn familie en vrienden dol op waren.

Dit zijn de stappen die ik doorloop voor mijn favoriete recept. Maar dat betekent niet dat je beperkt bent tot alleen dit recept. In feite is het hele kookproces vrijwel hetzelfde, afgezien van de ingrediënten voor de rub en het rijgen (waar we op in zullen gaan) . Mogelijk vindt u enkele verschillende recepten aan het einde van mijn stapsgewijze handleiding.

Mijn Favoriete Recept: Hoe Je Tongstrelende Babyruggen Rookt

Hoe lang mag je ribben roken in een elektrische roker?

  • 6 uur Kooktijd (3 2 1 rookmethode)
  • 2 uur voorbereiding (ribben zitten in de koelkast met rub om de smaak te laten weken)
  • 1 uur om houtsnippers te weken (dit kan tijdens de voorbereidingstijd).
  • 30 minuten Zet de ribben op kamertemperatuur (voor het koken)
  • 30 minuten Laat de ribben na het koken ongeveer 30 minuten in aluminium rusten

Van begin tot eind duurt het hele proces ongeveer 9 uur. Als u de ribben meestal de avond ervoor bereidt, duurt het ongeveer 7 uur van begin tot einde.

Benodigde ingrediënten

  • Ik raad 2 rekken met normale babyruggen aan (elk ongeveer 1 kg)
  • Een kwart kopje bruine suiker
  • 1 eetlepel paprika
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • Koosjer zout
  • 1 kopje appelsap/cider
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • Plantaardige olie om de grills mee te borstelen (verwijdert plakkerigheid)

Beste houtsnippers om te gebruiken

8-10 kopjes Mesquite houtsnippers

Hier zijn alternatieve opties voor houtsnippers:

Bereid Uw Vlees Voor Om De Sappige Smaak Te Maximaliseren

Ik maak eerst mijn vlees klaar.
Verwijder vervolgens de minder-dan-stellaire delen van het vlees en hak het fijn.

Je wilt alleen de smakelijke delen van de spareribs in je rookoven. Dit betekent dat je eventueel vet van de ribben moet verwijderen. Zorg ervoor dat je alleen prime ribs in de rookoven hebt.

Het membraan is een ander onderdeel dat je nodig hebt om van de rib af te komen. Het membraan is de rubberachtige onderlaag op de ribben. Dit is het deel dat je niet wilt roken. Je kunt dit deel van de ribbe eraf schrapen met een bot mes.

Het vet tussen de botten is het enige dat ik niet verwijder. Hier komen de smaak en het sap vandaan.

Geef Het Vlees Een Rub

Dit is de laatste stap voordat je de gemarineerde lekkernijen in de rookoven doet.

Neem de komijn en bruine suiker, chilipoeder, mosterdpoeder en 2 eetlepels zout. Doe ze in een kleine kom. Deze kruiden moeten grondig worden gemengd om een fijn diner mengsel te maken.

Als dat klaar is, wil je dit kruid over de ribben wrijven. Zorg ervoor dat je tussen de botten komt en op de moeilijk bereikbare plaatsen. Deze rub is het kruidenmengsel dat je gerookte spareribs die extra speciale smaak geeft.

Dit is het belangrijkste onderdeel. Leg de spareribs in een grote braadslee (deksel) en laat afkoelen. Je kunt het twee uur of een nacht in de koelkast laten staan.

Week Je Houtsnippers

Als u liever uw ribben laat weken, kan deze stap later worden gedaan. Over het algemeen doe ik het liever voordat ik de rub op het vlees ga aanbrengen, puur omdat het mij qua tijd beter uitkomt.

Het weken van uw houtsnippers is volledig optioneel. Persoonlijk doe ik het niet vaak.

Maar als ik dat doe, zorg ik ervoor dat de houtsnippers minstens een uur in water kunnen weken voordat ik ze gebruik. Over het algemeen wil je ongeveer 10 kopjes houtsnippers laten weken (wat genoeg zou moeten zijn voor de hele cookout.)

Stel Ribben In Op Kamertemperatuur

Ongeveer een half uur voordat je je vlees gaat roken, haal je de nu gemarineerde, ingewreven, baby back ribs uit de koelkast. Laat ze op kamertemperatuur rusten (minstens 30 minuten uit de koelkast), terwijl je de laatste voorbereidingen treft.

Bereid Je Rijgen Voor

We raden aan om de rijg in een kleine spuitfles te mengen.

Nu moet je het appelsap, de Worcestersaus en de appelciderazijn combineren.

Dit zal dienen als je saus terwijl je je ribben kookt.

Verwarm Uw Elektrische Roker Voor

U bent nu klaar om uw ribben te koken. Ze zijn gekruid, in blokjes gesneden en geperst. Verwarm nu uw elektrische roker.

Ik verwarm de roker over het algemeen tot ongeveer 121 C.

Persoonlijk is er niets vervelender dan het verspillen van lekker vlees dankzij een plakkerige grill. Om nog maar te zwijgen over hoe pijnlijk het kan zijn om plakkerige grills schoon te maken. Dat is de reden waarom zodra de roker de gewenste temperatuur heeft bereikt, het eerste wat ik doe, is plantaardige olie op de grill te spuiten. Dit helpt de kans te verkleinen dat vlees zich vastklampt aan zijn laatste hoop om niet te worden gegeten.

Hierna ben je klaar om je spareribs in de elektrische rookoven te plaatsen.

Amazing Ribs: De 3 2 1 Formule

Het 3 2 1 proces zal staan voor

  • Drie uur roken
  • twee uur. Voeg rijgen toe, plaats aluminium op zijn plaats en plaats terug
  • 1 uur met verse houtsnippers

Nog 3 Uur Te Gaan

Zorg dat je op 121 C zit.

Plaats uw ribben gedurende 3 uur direct op de rekken.

Nu komt het rookproces.

Kanttekening: veel mensen roken ribben op 275, dus je vraagt je misschien af:
hoe lang duurt het om ribben te koken in een elektrische roker op 275?
Aangezien dit over het algemeen het bereik is waar de meeste grillers naar toe gaan. Voor een grondige en heerlijke kookervaring raad ik echter aan deze temperatuur te vermijden.

Nog 2 Uur Te Gaan

Na deze periode smeekt je maag je waarschijnlijk om genade. Onthoud dat je halverwege bent. Over het algemeen is dit het moment waarop ik de ribben uit de roker haal en mijn zelfgemaakte rijgsaus op de ribben spuit. Wees niet bang om je ribben te coaten.

Wikkel de ribben in aluminiumfolie om de smaak te versterken. Plaats ze vervolgens terug in uw elektrische roker.

Nog Een Uur Te Gaan

Eindelijk, in het laatste uur, is je maag klaar om in te storten. Je smaakpapillen zijn duizelig van de geur die uit je roker komt. Het is bijna tijd om te eten.

Om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt, moet u uw ribben inspecteren. Voeg indien nodig meer houtsnippers toe. Als je vleesthermostaat is ingesteld, moet de interne temperatuur van het vlees 160 graden bereiken.

Anders, als het laatste uur voorbij is, is het tijd om die sappige lekkernijen uit de roker te verwijderen.

Laat Het Rusten Terwijl U Alles Instelt

Laat Het Rusten Terwijl U Alles Instelt

Deze tip heeft de manier veranderd waarop ik mijn leven leef als het om mijn ribben gaat. De ribben laten rusten.

Dit zorgt ervoor dat het vlees alle sappen van het kookproces opneemt, waardoor het veel malser en sappiger wordt. Ik raad aan om het ongeveer 30 minuten te laten rusten door het in dunne aluminiumfolie te bedekken.

Geniet van de maaltijd!

Nu, ik weet zeker dat je in de toekomst nieuwe recepten wilt proberen.