Rondom het rijbewijs kunnen er veel vragen ontstaan. Om daaraan tegemoet te komen heb ik hieronder een pagina geciteerd van de Rijksdienst Wegverkeer. Tevens wat extra informatie over 2toDrive, het 17 jaar rijbewijs.

Bron: Rijks Dienst Wegverkeer

Algemene informatie over het rijbewijs

Iedereen die in Nederland woont en met een motorrijtuig (personenauto, bedrijfswagen, bus, motorfiets of bromfiets) de weg op wil, moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Hier vindt u informatie over het verlengen van uw rijbewijs, wat u moet doen als u uw rijbewijs kwijt bent, of hoe u een buitenlands rijbewijs kunt omwisselen. Meer informatie over het halen en behouden van het rijbewijs vindt u op www.rijbewijs.nl.

Nieuw rijbewijsmodel

Sinds 14 november 2014 geeft de RDW een rijbewijs uit met een chip. Op de pagina Rijbewijsmodel 2014 leest u meer hierover. Het rijbewijs wordt sinds 2006 afgegeven op creditcardformaat.

Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Vanaf 16,5 jaar mag u beginnen met rijlessen om uw rijbewijs te halen. Dan mag je op de 1e dag dat je 17 wordt examen doen.

Het 17 jaar rijbewijs mag je aanvragen maar daarvoor heb je een coach en een begeleiderspas nodig. Deze vraagt u aan via de pagina Begeleiderspas, links op deze pagina. Meer informatie over het halen van uw rijbewijs voor je 18e jaar vind je op www.2todrive.nl.

Geldigheid rijbewijs

Alle nieuwe rijbewijzen zijn geldig voor een periode van 10 jaar. Voor personen van 70 jaar of ouder, en personen met een rijbewijs C of D, is het rijbewijs 5 jaar geldig. Vanwege medische redenen, of voor personen tussen 65 en 70 jaar, kan een rijbewijs korter dan 10 jaar geldig zijn.

Rijbewijs
Gratis* proefles? Neem contact op!