Rijopleiding in Stappen

Johan’s Rijschool maakt gebruik van de RIS methode. Dat betekent dat elke rijles een structuur heeft die omschreven staat in het praktijkboek. Deze rijlessen worden bijgehouden op een leskaart en zo wordt het inzichtelijk waar je bent in je rijopleiding en wat je niveau is. Hieronder de volledige uitleg van de RIS methode volgens het CBR.

Rijopleiding in stappen

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij je stap-voor-stap leert rijden. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht (lezen). De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules. In de derde toets ( de eerste twee vinden plaats in de lessen) kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. Dit is de Tussentijdse  toets. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het rijexamen, zoals bijvoorbeeld het inparkeren. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde. De vierde en laatste toets is het rijexamen bij het CBR.

In de RIS krijg je dus ook huiswerk mee. Je kunt, aan de hand van je praktijkboek, je alvast inlezen op de lesstof die we behandelen in de volgende les. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

De voordelen op een rijtje:

  • Fors hoger slagingspercentage.
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding.
  • Stap-voor-stap aanpak.
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer.
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de RIS vorderingenkaart.
  • Johan’s Rijschool zorgt voor het gratis RIS praktijkboek.
Logo Rijopleiding In Stappen
Gratis* proefles? Neem contact op!