Hoe De Perfecte Kalkoen Te Roosteren?

Yale Appliance Vakantiemaaltijd met Geroosterd Kalkoen

Hoe U Uw Kalkoen Kunt Bereiden?

Laten we beginnen met de voorbereiding. Als u het geluk heeft een verse kalkoen te krijgen, hoeft u minder vooraf te plannen.

De meeste mensen zullen diepgevroren kalkoenen kopen. Als dat het geval is, is het belangrijk om je kalkoen te laten ontdooien voordat je begint met preppen.

Zorg er ook voor dat uw kalkoen niet voorgekruid, voorgezouten of zelfbedruipend is.

De grootte van de vogel bepaalt hoe lang het duurt om te ontdooien. De gemiddelde ontdooitijd in je koelkast is ongeveer 24 uur voor elke 2 kg.

Als alternatief kunt u de kalkoen ook in een koudwaterbad ontdooien, zolang het water maar om de 30 minuten wordt ververst om te voorkomen dat bacteriën groeien.

Als u een stoomoven met extra grote capaciteit heeft, kunt u deze gebruiken om uw grote kalkoen binnen een paar uur te ontdooien. Als je een kleinere vogel hebt, kun je ook een gewone stoomoven gebruiken om te ontdooien.

Nadat je kalkoen is ontdooid, spoel je hem goed af. Haal de nek en de ingewanden uit de kalkoen. Dep het volledig droog en bereid het vervolgens voor op pekel.

Hoe U Uw Kalkoen Kunt Pekelen?

Er zijn twee manieren om kalkoenen te pekelen: de droge pekel en de natte pekel. Ik geef de voorkeur aan de droge pekel, die in wezen je kalkoen voorzout en kruiden, maar het kost extra tijd om het kruid in het vlees te trekken.

Dit is het proces van osmose, waarbij het zout het vocht uit het vlees trekt, en dan, als het lang genoeg zit, wordt het weer opgenomen, met alle mooie smaak van de kruiden en andere aromaten/kruiden.

Het is het beste om het zo lang mogelijk zo te laten.

Het natte pekelproces gebruikt dezelfde wetenschap, maar het vereist meer koelkastruimte en kan rommelig worden. Het vel is nog nat waardoor het niet die mooie knapperige bruine kleur krijgt.

Voor de droge pekel raad ik ten minste één eetlepel koosjer zout per 5-3 kg vlees aan, plus een mengeling van kruiden zoals salie, rozemarijn, tijm en versgemalen peper.

Uw kalkoen kruiden met salie, tijm, rozemarijn en gemalen zwarte peper

Het is erg belangrijk om koosjer zout te gebruiken boven tafelzout.

Kosjer zout kan langzaam in vlees worden opgenomen, omdat het grover is.

Tafelzout is erg fijn en wordt uiteindelijk te snel opgenomen.
Tafelzout is het enige wat je hebt. Pas uw hoeveelheden dienovereenkomstig aan. Denk dat minder meer is.

Je kunt ook wat citrusschil toevoegen aan de pekel voor een beetje frisheid of het bewaren voor de aromaten in de holte.

Meng alle ingrediënten door elkaar en leg het opzij.

Verwijder vervolgens het vel van het vlees in de borst van de kalkoen en rond de poten.

Je kunt een houten lepel gebruiken om je te helpen als je moeite hebt om het met de hand te doen.

Neem vervolgens het droge pekelmengsel en verdeel het zo goed mogelijk onder de borsthuid en de benen en dijen.

Neem daarna het resterende pekelmengsel en verdeel dit gelijkmatig over de rest van de kalkoen van onder naar boven en rondom.

Om alles netjes te houden, moet je ervoor zorgen dat je je vleugels achter je borst stopt.

Het is belangrijk om uw kalkoen op een rooster te bewaren, zodat hij niet doorweekt raakt in sappen en vloeistoffen tijdens het pekelen.

Uw kalkoen op een pan met een rek plaatsen is ideaal om te pekelen en te braden

Plaats de kalkoen in de koelkast, onafgedekt gedurende minstens een dag, of maximaal 3 dagen voor maximale smaak.

Je krijgt een knapperige huid als je de vogel onbedekt laat. Hierdoor kan het langzaam drogen.

Voordat U Uw Kalkoen In De Oven Plaatst

Om de kalkoen uit de koelkast te halen voordat hij de oven in gaat, moet je hem minstens een uur laten staan. Zo voorkom je dat de kalkoen te koud wordt en breng je hem op kamertemperatuur.

Zorg er ook voor dat de ovenrekken correct zijn geplaatst. Haal de bovenste 2 rekken eruit en plaats het onderste rek in het onderste derde deel.

Verwarm de oven voor op 500 F, of 450 F voor convectiegebraad.

Voordat u uw kalkoen in de oven plaatst, meet u een stuk folie dat net over de kalkoenborst past, spuit u het in met kookspray of bestrijkt u het met olie en zet u het opzij.

Tinfolietent voor het roosteren van uw kalkoen

Een klontje boter moet worden gesmolten. Voeg wat aromaten toe aan de holte. Een halve kop knoflook, een halve ui en een halve citroen werden gebruikt. Ik gebruikte ook een verscheidenheid aan kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn.

Aromaten voor de binnenkant van uw Turkije

Zodra de boter is gesmolten, gebruikt u een deegborstel en bestrijkt u de hele buitenkant van de vogel gelijkmatig.

Als uw oven een ingebouwde temperatuursonde heeft, kunt u de sonde in het dikste vleesgedeelte van uw borst plaatsen en vervolgens in uw oven steken om de sonde op 165 F te programmeren.

Trus de kalkoen. Gebruik keukentouw om de poten aan elkaar te binden.

Je Kalkoen Roosteren

Geprepareerde kalkoen in oven met geplaatste temperatuursonde

Gebruik in plaats van een diepe braadpan een pan met een rooster of braadrek. Hierdoor kan er meer lucht rond de kalkoen circuleren, waardoor de bodem gelijkmatiger en sneller gaar wordt.

Plaats uw kalkoen in een oven op 500 F/Convectie Bak 450 F gedurende 30 minuten. Dit zal de buitenkant van de kalkoen dichtschroeien en de sappen insluiten.

Verlaag na 30 minuten de temperatuur tot 325 F of 355 F. Plaats de folietent erop.

Tent van aluminiumfolie over kalkoenborst

Laat de kalkoen nog een paar uur laag en langzaam braden.

Voor elke pond vlees duurt de kooktijd ongeveer 10-15 minuten.

De Belangrijkste Afhaalrestaurants

Perfect geroosterde kalkoen

Het zou niet moeilijk of stressvol moeten zijn om de perfecte Thanksgiving-kalkoen te roosteren.

Als je je van tevoren voorbereidt en de stappen volgt, gaat het heel gemakkelijk samen.

Je krijgt de beste smaak als je een kalkoen koopt die lokaal is gekweekt.

Dit moet meestal vooraf worden besteld bij een speciale boerderij of uw CSA. Zorg voor voldoende kruiden, zout, versgemalen peper en die aromaten!

Nadat de kalkoen in de oven is gekookt, is het tijd om de rest van je maaltijd te bereiden.

Veel Gestelde Vragen:

1. Wat Is Beter: Al Dan Niet Afgedekt Braden Van Een Kalkoen?

Na 30 minuten bij 500 F/convectie Roast 450 F, moet de borst worden blootgesteld. Ga dan terug naar 350 F/convectie Roast 325 F.

2. Hoe Houd Ik Mijn Kalkoen Vochtig?

Het pekelen helpt je kalkoen vochtig te houden. Ook als je het in het begin dichtschroeit, wordt al het vocht vastgehouden.

3. Hoe Kook Je Een Kalkoen Zonder Hem Uit Te Drogen?

Pekelen is de beste manier om je kalkoen te koken. Als u een sonde gebruikt in plaats van hem te laten uitdrogen en te gaar worden, zorgt u er ook voor dat uw kalkoen op temperatuur wordt gekookt.

4. Is Het Beter Om De Kalkoen Te Roosteren Op 350 Of 325?

Begin bij 500 F/convectie gebraden 450F, zak dan naar 350 F/convectie gebraden 325 F

5. Hoe Lang Duurt Het Om Een Kalkoen Per Pond Te Koken?

Ongeveer 10-15 minuten per pond, als de kalkoen is gepekeld, kookt hij iets sneller. Een sonde is een goed idee.

6. Moet ik boter of olie op mijn kalkoen doen?

Boter is mijn favoriete smaak. Als u echter niet wilt dat het zuivel bevat, kunt u een plantaardige olie of koolzaadolie gebruiken.

7. Waarom Is Mijn Kalkoen Altijd Zo Droog?

Het is erg mager en laag in vet. Het droogt snel als het te gaar is.

8. Moet Ik Water Op De Bodem Van Mijn Kalkoenbraadpan Doen?

Hierdoor ontstaat er geen stoom en wordt de schil niet krokant.