Noot van de redactie: dit artikel is

Wat Doet Een Stoomoven?

Stoomconvectieovens bieden de combinatie van convectiewarmte (droge warmte aangedreven door een ventilator) in combinatie met stoom. In convectie-stoomovens heb je de mogelijkheid om de oven te gebruiken als een convectieoven of strikt als een stoomoven, en natuurlijk een combinatie van beide.

In een stoomcyclus wordt water uit een reservoir gehaald en verwarmd voordat het als stoom in een ovenholte wordt gepompt.

Reservoir Versus Loodgieter

Bij stoomovens heb je twee opties: een reservoirversie en een gestroomlijnde versie.

In de eerste optie houdt een verwijderbaar reservoir het water vast en moet het regelmatig worden bijgevuld. De loodrechte versie heeft een vaste aansluiting op een waterleiding zodat je geen tank hoeft bij te vullen.

Stoomkoken

76 Cm M-serie ProfessionalCSO30PMSPH ,299

Functies:

  • Gemakkelijk toegankelijke watertank
  • Grootste binnencapaciteit
  • Ontwerpflexibiliteit
  • 10 kookstanden
  • Regel nauwkeurig de warmte, stoom en luchtstroom voor de beste resultaten bij elk gerecht met 10 kookmodi: Stoom, Opwarmen, Automatisch Stoom Bakken, Hetelucht, Heteluchtvochtig, Heteluchtstoom, Gastronomisch, Langzaam Roast, Recepten en Warmhouden.
  • Temperatuursonde:
  • Meerdere rekposities en pannen
  • Vertraagde start

Het Is Makkelijk

Het is voor het grootste deel eenvoudig te gebruiken en intuïtief. De Wolf CSO heeft in totaal 10 modi: zes hoofdmodi en vier extra modi (inclusief het Gourmet Center).

Het Gourmet Center heeft een verscheidenheid aan vooraf ingestelde instellingen die perfecte resultaten opleveren.

Kies gewoon het gerecht dat u wilt bereiden en het Gourmet Center past de temperatuur, vochtigheid en tijd aan. . Deze modus kan je een ster in de keuken maken. Als bonus komt de CSO met een prachtig stap-voor-stap kookboek in pdf-formaat.

Ontwerp

De Wolf CSO pronkt met een van de grootste ovenholtes, ongeveer 25% groter om precies te zijn, in principe groot genoeg voor een gewicht van 14-7 kg. Kalkoen. Dit model heeft ook een waterreservoir dat zich boven de oven in een overheadcompartiment bevindt. Het is een geweldig ontwerp.

Hierdoor heeft u toegang tot het reservoir zonder dat u de ovendeur hoeft te openen, waardoor u het risico loopt stoom/warmte te verliezen en het kookproces te onderbreken.

Kwaliteit

In mijn experimenten met koken ontdekte ik dat deze CSO een gecontroleerde en gelijkmatige stroom stoom produceert. Dit is goed genoeg om delicate groenten en eiergerechten te bereiden zonder het oppervlak te verzadigen.

Bovendien heb ik consequent granen, rijst en pasta geproduceerd, elke keer perfect gekookt.

Geen rijst meer die aan de bodem van de pan plakt.
U kunt de voedingswaarde van uw voedsel behouden en de kleur, textuur en smaak behouden.

Veelzijdigheid

De Wolf CSO heeft een zeer breed temperatuurbereik van 85F tot 445F. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt zich afvragen of convectie-stoomovens voedsel zoals stoofschotels en koekjes bruin maken. Mijn antwoord daarop is ja!

De convectiemodus gebruikt geen stoom. Met de convectie-stoommodus van de Wolf CSO kunt u de stoom op elk moment tijdens het koken uitschakelen.

In termen van veelzijdigheid is hier een voorbeeld van wat kan worden bereid met een stoomoven:

  • Granen, bonen, rijst, risotto
  • Ribben en gebraden ossenhaas. Gebraden kip.
  • Groenten (geroosterd, gestoomd)
  • Taarten, koekjes, brood, custards
  • Lasagne, Ovenschotels
  • Eiwitten ontdooien, diepgevroren brood/broodjes
  • Restjes opwarmen/opwarmen

De Nadelen

Doordat hij geen grillelement aan de bovenzijde heeft, is de Wolf CSO geen echte combi-oven. De stoomafgifte kan niet worden aangepast; het is ingesteld op 100% wanneer de stoomfunctie wordt geactiveerd.

Overgang van modus naar modus kan een beetje omslachtig zijn . U moet de oven uitzetten als u van gedachten verandert over een modus die u hebt geselecteerd.