Hoe Zalm Roken In Een Elektrische Roker En Hoe Lang.

Zelfs de meest ervaren elektrische rokers gebruiken online handleidingen om hen te helpen de beste manieren te vinden om zalm te roken. Zelfs ik! Maar ik vond het onmogelijk om op één plek een geweldige, grondige gids te vinden!

Maar ik rook zalm vaak in mijn rookoven.

Je zou het heel vaak vinden.

Sommige recepten die ik heb geprobeerd, bleken geweldig te zijn. Terwijl anderen meer dan een beetje teleurstellend waren. Daarom heb ik een lijst samengesteld met de beste recepten en methoden voor het roken van perfect gerookte zalm.

Het is veel makkelijker dan je denkt en je hoeft niet eens op zoek naar tips en recepten. In deze checklist vind je alle informatie die je nodig hebt, van tips en trucs om je eten lekkerder te maken. Zalmrecepten voor een elektrische roker .

Dit is hoe het werkt:

Hoe Bereidt U Uw Zalm?

Dit is het deel dat u de dag voordat u zalm gaat roken zult doen. Maak je geen zorgen, het is vrij eenvoudig.

Stap 1: Maak De Zalm Schoon

Maak de zalm schoon

  • Ontbeen De Zalm Ontbeende zalm is gemakkelijk te vinden, en hoewel het duurder is, maakt het de bereiding gemakkelijker. Het kost vaardigheid en tijd om zalm te ontbenen, en het is de moeite niet waard.
  • Spoel de zalm af
  • Je kunt het drogen
  • Controleer op botten

Stap 2: Breng De Pekel Aan

Breng de pekel aan op de zalm

Meng eerst 2 kopjes suiker voor elke kop koosjer zout.

Leg een dikke laag zout op de bodem van een dienblad

Leg, zoals op de afbeelding te zien is, de stukjes zalm op elkaar.

Het belangrijkste is de verhouding suiker: zout, die 2 kopjes suiker moet zijn voor elke 1 kopje koosjer zout.

Stap 3: Zet Je Zalm In De Koelkast

  • Wikkel de schaal in plasticfolie. Er moet zoveel mogelijk lucht uit de bak kunnen ontsnappen.
  • Zet de zalm 8 uur in de koelkast
  • Spoel de pekel eruit!
  • Leg de zalm op de antiaanbaklaag en leg hem op het rooster
  • Zalm nog twee uur laten staan

De zalm is nu klaar

Maak Je Klaar Om Te Roken

Is Uw Roker Schoon?

Vlees roken is leuk en gemakkelijk, maar het vereist dat je bij elke stap bijzonder bent. Een van de moeilijkste taken is het schoonmaken van een elektrische roker.

U moet alle sporen van eerder roken verwijderen. Deze kunnen de smaak van uw zalm aantasten en ervoor zorgen dat deze bederft.

Als je nog geen elektrische roker hebt gekregen, bekijk dan ook deze vergelijkingspost die ik heb samengesteld. Ook, hier is er een voor pelletrokers, ze doen het werk net zo goed, met een iets ander proces.

Kies Uw Houtsnippers Zorgvuldig

Koppelen is essentieel als het gaat om het roken van vlees. Je kunt geen vis roken zonder mildere houtsoorten te gebruiken.

  • Kersenhout omdat zoetheid goed samengaat met zalm
  • Heerlijke smaken vind je in fruitboomchips
  • Elzenhout
  • Pecannoot hout
  • Hickory

Je kunt meerdere soorten vlees gebruiken om de beste smaak te krijgen.

Minimaliseer Je Rommel

U kunt folie op uw lekbak en direct voor de rookoven op de vloer leggen. Dit zorgt voor een gemakkelijke reiniging nadat uw vlees is gekookt.

Het Rookproces

Dit komt omdat je de dag ervoor al hebt voorbereid. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit is wat u vandaag moet doen:

  • Stap 1: Snijd de vis in porties
  • Stap 2: De roker Haal het rek eruit. Zet de roker aan en steek de houtsnippers aan. Wacht tot het 66 C bereikt. Wacht ook tot de rook naar buiten komt, want de hoeveelheid rook beïnvloedt het resultaat van de Zalm.
  • Stap 3: The Fish Leg de zalmfilets op het rooster van de rookoven en laat wat ruimte rond elke filet. Werk snel wanneer u de rookdeur opent en het rek erin plaatst. De warmte mag niet ontsnappen.
  • Stap 4: Kooktijd Afhankelijk van de grootte van de zalmstukjes, kan het ongeveer 2 uur duren om te koken.
  • Stap 5: Breng de Marinade aan
  • Stap 6: Na twee uur ben je klaar

Marinade

Er zijn veel verschillende smaken die goed samengaan met zalm. Hier is een algemeen favoriet recept dat u kunt proberen.

Mijn favoriete marinade: Abrikozenjam Voorgesmolten in de magnetron

Andere recepten voor het marineren van je zalm:

Het Is Etenstijd!

Proef De Gerookte Zalm!

Als het helpt om dit allemaal in actie te zien voordat je het probeert, bekijk dan deze video.

Zie je? Het is vrij eenvoudig, vooral met een elektrische roker die het halve werk voor je doet.

Je hoeft het proces alleen maar goed in de gaten te houden, dus doe dit op een dag die helemaal in het teken staat van ontspannen: ga gewoon bij je roker zitten, geniet van de aroma’s en maak vijf maaltijden.